RSS

ЗДРАВЕЙТЕ! Казвам се ДАФИ ! Tук ще събирам най-вкусните рецепти, които съм срещала в интернет и които лично съм изпробвала в моята кухня. Надявам се да Ви бъда полезна ! :)


КУЛИНАРНИ  ХИТРИНКИ

* Ако млякото загори, ще отстраните неприятната миризма, като го прелеете веднага в чист съд и го покриете с мокра кърпа. Сложете го да кипне отново.
* В краве масло, придобило неприятна миризма, забодете няколко изчистени и измити моркова. Извадете ги след 3- 4 часа.
* Овлажнените бисквити сложете заедно с кутията в топла фурна за няколко минути. Така ще станат отново хрупкави.
* Кексът става по- пухкав, ако замесите тестото с пудра вместо с кристална захар.
* Ябълковата плънка за щрудели или плодови пити ще стане по- вкусна, ако към нея прибавите дребни кубчета марципан или шоколад.
* Пандишпанененото тесто, торти и кейкове печете в умерено силна фурна, като не отваряте вратичката в първите 15 мин. След изпичането ги извадете от формата и обърнете веднага върху кърпа, докато изстинат. Сладкишите с белтъчна глазура печете в слаба фурна, за да не прегори глазурата.
* За да не се троши бисквитеният блат, когато го навивате на руло, обърнете тавата още гореща върху кърпа, напръскайте леко хартията за печене с вода и внимателно я свалете. Наръсете блата със захар и навийте на руло с помощта на кърпа. След изстиване развийте, намажете плънката и отново навийте.
* Ще сгъстите крем- супата, като добавите в нея сух нбял хляб, накиснат предварително в малко количество от супата и претрит през цетка.
* Използвайте белите картофи за пюре, а жълтите за готвене.
* За още по- свеж аромат на прясно изцедения портокалов сок, добавете към него и сока на един лимон.
* Когато приготвяте десерт с ягоди, прибавете и няколко капки отлежал балсамов оцет, за да засилите аромата на ягодите.
* За да не се разваряват картофите и те да останат цели, добавете във водата малко сол и няколко капки оцет или лимонов сок.
* Разрязаната глава лук няма да изсъхне, ако я поставите в чинийка със сол с разреза надолу.
* Преди да изпържите черния дроб, го накиснете за около час в прясно мляко. по този начин става много по- вкусен.
* За да спре набухването на тестото, покрийте го добре с влажна кърпа.
* Старият хляб ще стане като пресен, след като овлажните кората му с вода и го сложите за десетина минути в топла фурна.
* Ако нямате вино за соса, сипете лъжица захар и лъжица оцет- ефектът е същият.
* За да стане рибената чорба по- вкусна, добавете в края на варенето малко вермут или бяло вино.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар