RSS

ЗДРАВЕЙТЕ! Казвам се ДАФИ ! Tук ще събирам най-вкусните рецепти, които съм срещала в интернет и които лично съм изпробвала в моята кухня. Надявам се да Ви бъда полезна ! :)

 Съвети за хубав хляб !


 
- Пекарите твърдят, че хлябът е най-хубав когато се прави с меко брашно;
- Брашното от което ще правите хляба трябва да се съхрянава на стайна температура;
- Винаги преди месенето пресявайте брашното, така ще влезе повече въздух, което е добре при втасване на тестото;
- Ако за хляба използвате прясна мая, той няма да бъде сух и твърд. За 1кг. брашно е достатъчно 30гр. прясна или 15гр. суха мая;
- Солта никога не трябва дасе смесва с маята, защото това забавя процеса на подуване. Най-добре е солта да се разбърква с брашното, после да се добавя маята;
- Маята в тестото действа най-добре, ако първо я смесите с малко захар и размиете с малко вода или мляко и след това оставите за малко на топло;
- Тестото когато втаса не трябва да се оставя на проветриво място;
- Чудесен хляб се получава, ако тестото се замеси един ден по-рано и се остави на хладно място или в хладилник. Но това тесто трява след това да се меси по дълго време;
- Хляба има отлична кора, ако докато се пече във фурната с него има съд с гореща вода. Ако това е невъзможно, тогава, преди хляба да се изпече напълно, трябва да се намокри с ръце и тогава да се допече;
- Кората на хляба ще бъде хрупкава, ако изпечения хляб оставите да изстине на метална решетка.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар