КРЕНВИРШИ НА ФУРНА
Рецептата е от marabu |
- 4 кренвирша
- 2 с л олио
- 2 глави кромид лук
- 2 с л доматено пюре
- 2 с л брашно
- 200 мл пилешки бульон
- сол
- смлян черен пипер
Фурната се загрява на 200 С.
В огнеупорен тиган се сгорещява мазнината.
Прибавя се лукът, ситно нарязан и 2 щипки сол.
Запържва се до златисто оцветяване.
Тиганът се сваля от котлона.
Отгоре се нареждат кренвиршите, които са обелени и нарязани по дължина на две.
Отделно в малка купа в топлият бульон се размиват пюрето и брашното.
Изсипват се върху кренвиршите.
Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
Тиганът се поставя в загрята фурна.
Кренвиршите се пекат 5-8 минути.
Разпределят се по чинии, като се поливат с полученият сос.
Ястието се поднася с хляб и салата според сезона.
0 коментара:
Публикуване на коментар