СПЕТЗОФАЙ
Рецептата е на labrex |
- 500 гр. наденички – ловджийски или други, може и кренвирши
- 4 разноцветни по възможност пиперки
- 2 домата
- 1/4 чаша доматен сок (или лъжица дом.паста)
- 2 глави лук
- зехтин (или олио)
- подправки.
Запържваме едро нарязания лук в зехтина, добавяме и едро нарязаните пиперки. Когато се разнесе прекрасният аромат на пържени чушки, слагаме и едро нарязаните наденички, пържим приблизително 5 мин, като разбъркваме. Сипваме двата настъргани домата, доматения сос или доматената паста, слагаме подправките – риган, черен пипер, кимион), посоляваме. Оставяме на бавен огън 15-ина мин. Сервира се с ориз, картофено пюре, спагети. Важно е зеленчуците да се нарежат на по-едри парчета, за да се усеща ароматът им.
ЗАБЕЛЕЖКИ : Уникално вкусно става,може да поднесете с топла питка. Аз го правя с винервурсите на Тандем и с пресни обелени и настъргани домати.
0 коментара:
Публикуване на коментар