ПЪРЖЕНЕ НА КАРТОФИ
• Пържените картофи са по-вкусни, но по-мъчно смилаеми.
• Пържените картофи стават вкусни и хрупкави, като се изсушат с кърпа преди да се пуснат във врящата мазнина.
• Измръзналите картофи не са подходящи за пържене тъй като бързо потъмняват и не са вкусни.
• За да придобият картофите по-приятен вкус, пържете ги в мазнина, към която сте прибавили няколко обелени скилидки чесън.
• Кюфтетата от картофи ще станат по-вкусни, ако преди да ги изпържете, ги оваляте в равни части на брашно и галета.
• За да не залепват за съда пържените картофи и да не се слепват, преди пърженето ги измийте със студена вода и ги подсушете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар